Assortimentswijzigingen maart 2023

30-03-2023
Assortimentswijzigingen maart 2023

Om duurzaam te blijven groeien, houden we trends en ontwikkelingen ook in 2023 scherp in de gaten. Daarnaast nemen we de wensen van onze opdrachtgevers en hun klanten mee. We hebben nieuwe producten toegevoegd aan ons assortiment en er worden een aantal producten verwijderd. We brengen u graag op de hoogte. 

nieuw in het
Assortiment

Fronten ECO vertrouwd en ECO opvallend
Dit jaar hebben wij vier nieuwe kleuren fronten toegevoegd aan ons assortiment. Een mooie donkere houtstructuur, een moderne verticale gestreepte houtlook en twee trendy groene kleuren.  

Assortiment

OrganicBoard
Ons nieuwste type front is de OrganicBoard. OrganicBoard is samengesteld uit een grondstofbesparende en duurzame houtmix met FSC-keurmerk. Dit duurzame front is gemaakt van 50% biogene lijm (OrganicGlue) die als bijproduct in andere industrieën wordt geproduceerd. Dit zorgt tot 30% minder CO₂-uitstoot en bespaart tot 20 m³ aardgas per 1 m³ plaatmateriaal. Dit nieuwe plaatmateriaal wordt toegepast op nieuwe kleuren.

Knoppen en handgrepen

Assortiment

Werkbladen
Onze nieuwste composiet werkbladen zijn gemaakt van gerecycled glas. Een duurzaam en verantwoord werkblad met de vertrouwde kwaliteit van Bribus. Het werkblad is verkrijgbaar in de kleuren: Starry night, Pearl beach, Nazca desert, Gloomy fog & Concrete plaster. De prijs is vergelijkbaar met het projectassortiment Quartz composiet.

Antislipmatten in basaltgrijs
In iedere lade van de Bribus keuken kunt  u naar wens een op maat gemaakte antislipmat plaatsen. Ontdek de voordelen van antislipmatten in onze brochure. 

Ledverlichting
De gebruikersvoorkeuren van verlichting zijn uiteenlopend; van een simpel te bedienen enkel armatuur tot meerdere armaturen die dimbaar zijn of waarbij de lichtkleur in te stellen is. Om aan te sluiten op deze wensen hebben wij ons assortiment verlichting uitgebreid met de volgende verlichting: 

Assortiment

Afvalsystemen voor in kasten of lades

Assortiment

 

 • De EDM18L kan aan de deur van de gootsteenkast worden gemonteerd en heeft een inhoud van 18 liter. De emmer is voorzien van een deksel.
 • De GOK28L wordt op de bodem van de gootsteenkast gemonteerd en bestaat uit twee emmers van 14 liter. Hiermee is het eenvoudig om afval te scheiden. Het afvalsysteem is uitgerust met volledig uittrekbare geleiders en wordt netjes afgedekt met een deksel.
 • Voor kasten met voorraadlades is er een modulair afvalsysteem beschikbaar. Dit systeem bestaat uit een bodemplaat (verkrijgbaar voor lades van 60, 80, 90, 100 en 120 cm breed) en twee of meer afvalemmers met een inhoud van 11 of 26 liter. Bij alle opties zijn de emmers voorzien van een deksel.

Meer weten over een product? Hier vindt u de complete brochure. 

gewijzigde
Kleurcodes

Sinds 1 oktober heeft ook ons HPL Falcwood Werkbladenprogramma het FSC® keurmerk, wat betekent dat de duurzame bron gegarandeerd is.

De Falcata boom wordt door Indonesische boeren geplant om schaduw te geven, de bodem te verrijken en de waterhuishouding van de bodem te verbeteren en is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor het efficiënt kunnen telen van voedsel. Na circa 7 jaar geeft de Falcata boom teveel schaduw en wordt dan vervangen door nieuwe aanplant. De gerooide boom wordt vervolgens gebruikt om onder andere onze Falcwood werkbladen te produceren.

Falcwood werkbladen zijn ongeveer 40% lichter dan traditioneel multiplex en daarmee zeer eenvoudig hanteerbaar. Het multiplex en Falcwood assortiment kent dit jaar geen kleurwijzigingen. Wel zijn enkele kleurcodes van bestaande kleuren gewijzigd:

 • Beton donker - Oud: F275ST15 Nieuw: R6521VV
 • Carmin mozaiek – Oud: 6242CR Oud: 68022TC
 • Grijs eiken – Oud: H1146ST22 Nieuw: R4285RT
 • Blok Noce - Oud: 4206-60 Nieuw: R5151MO

binnenkort
Verkrijgbaar

Fronten
Tijdens de BouwBeurs is het nieuwe fronttype Finn tentoongesteld. Finn is een mdf-front met een rilpatroon dat zich elke 16 mm herhaalt. Dit fronttype wordt verder ontwikkeld en zal in 2023 het assortiment verder versterken.

Assortiment

Handgrepen
Greep gerecycled kunststof zwart 0802 is gemaakt is van 100% gerecyceld ABS. Zowel de productie van het gerecyceld ABS als die van de handgreep wordt in Nederland gedaan. Hierdoor is de CO₂-voetafdruk van de handgreep zo klein mogelijk. Deze handgreep is leverbaar vanaf juni. 

binnenkort uit ons
Assortiment

Fronten op uitloop
De volgende frontkleuren staan het komende jaar op uitloop (tot en met 28-2-2024):

ECO opvallend:

 • R4371 Mountain oak
 • R4264 Lancelot klassiek grijs
 • F76006 Getemperd staal
 • U19011 Zwart groen

Fronten op nabestelfase

De volgende frontkleuren zijn in de nabestelfase terechtgekomen (tot en met 31-8-2023):
ECO vertrouwd: R4382 Eiken licht
ECO opvallend: R5857 Grijs iepen
 
Handgrepen op uitloop
De volgende handgrepen staan het komende jaar op uitloop (tot en met 28-2-2024):
 • 902 Greep zwart 128 mm
 • 930 Greep chroom 192 mm
 • 991 Greep mat nikkel 160 mm
 • 3601 Greeplijst elegance Wit
 • 981 Knop vierkant rvs
 • 989 Greep mat nikkel 192 mm
Werkbladen uit het assortiment
Volle kern:
Helaas hebben wij eind vorig jaar de mededeling gekregen dat de producent de kleur 5555P Botticino deze uit het assortiment heeft gehaald. Het overige assortiment blijft ongewijzigd. 

Meer weten over onze assortimentswijzigingen? Bekijk het pdf-bestand: Assortimentswijzigingen 2023 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht