Henri

Beheerder Logistieke Hal
Henri Bruggink

“Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werken hier zo leuk!”

Henri Bruggink

“Henri heeft al een heel verleden bij Bribus. Hij is hier 25 jaar geleden begonnen als vrachtwagenchauffeur. Daarna heeft hij functies vervuld als Werkvoorbereider en Planner. Nu is hij Beheerder Logistieke Hal. Henri vertelt graag alles over zijn functie en het werken bij Bribus.”

Je hebt verschillende functies bekleed binnen Bribus. Welke functie vind je het leukste?

“Mijn huidige functie vind ik het allerleukste. Deze functie is nieuw en echt op mijn lijf geschreven. Binnen Bribus is er ruimte voor je eigen inbreng. Ik dacht dan ook vaak na over dingen die anders konden, of misschien wel efficiënter. Zo is eigenlijk deze functie ontstaan. Het is een afwisseling tussen kantoorwerk en bezig zijn op de werkvloer, dat vind ik erg prettig.”

Wat zijn jouw werkzaamheden als Beheerder Logistieke Hal? 

“Kort gezegd: ik beheer inkomende en uitkomende goederen. Ik laad en los goederen en zorg ervoor dat de hal schoon en opgeruimd is. Daarnaast kunnen chauffeurs bij mij terecht met hun vragen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“’s Ochtends om 07.00 uur begin ik met het verwerken van mijn mail. Daarna ga ik naar de B keus, ook wel de tweede hal. Dit zijn retourgoederen van chauffeurs. Ik controleer deze goederen of deze nog verkocht kunnen worden binnen Bribus. Als deze niet meer verkoopbaar zijn, worden de bruikbare delen eraf gehaald voor hergebruik. Restante delen gaan naar de milieustraat, waar alles goed gescheiden wordt. De bruikbare delen worden met de heftruck de tweede hal gezet, overzichtelijk in vakken. Collega’s komen dan bij mij komen als ze onderdelen kunnen gebruiken, zoals een bovenkast. Dan wordt het netjes conform de afspraak verkocht.

De nieuwe keukens vanuit de productie worden tijdelijk opgeslagen in de logistieke hal. Na een aantal dagen of weken worden die bij de klant geleverd. In deze hal hebben wij ook een vakindeling gemaakt. De goederen worden netjes met labels opgeslagen en beheerd. Alle vierkante meters houd ik nauwkeurig bij en elke donderdag communiceren we intern hierover. We stellen ons dan bijvoorbeeld de vraag ‘Kunnen we nog voorproduceren?’.

Tussen deze werkzaamheden door komen chauffeurs bij mij met hun vragen en zorg ik ervoor dat de werkplek schoon en opgeruimd is. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het werken hier zo leuk. “

Hoe zit het met veiligheid op de werkvloer?

Veiligheid is een heel belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Dat gaat van werkschoenen tot oordopjes en veiligheidshesjes tot het omgaan met de heftruck. We hebben ook veiligheidsinstructies. Zo zijn er bijvoorbeeld looppaden, zodat niet iedereen zomaar over de werkvloer kan lopen.  

Elke week maakt onze Operationeel Directeur een rapport over wat er is gebeurd op de werkvloer, wat beter kan, enzovoorts. Er zit ook een bonus aan vast als we allemaal veilig en netjes hebben gewerkt. Die bonus komt in een pot, die aan het einde van het jaar wordt uitgekeerd. Zo creëren we samen een veilige werkomgeving.”

 Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen Bribus?

“Er zijn veel doorgroeimogelijkheden, alles is bespreekbaar. Bribus is aangesloten bij Koninklijke CBM, een branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. Hierbinnen zijn diverse mogelijkheden om een cursus te volgen. Als je zelf ambities hebt om bijvoorbeeld een veiligheidscursus te volgen, moet je dat wel zelf aangeven. Dat wordt overlegd en als het mogelijk is, kun je dat doen. Ik heb zelf meerdere cursussen gedaan, waaronder een Excel-cursus gedaan en een veiligheidscursus.”


Ga terug

  • Gunther Freriks

    Expeditiemedewerker & Chauffeur