Nieuwe verpakkingsmachine

01-11-2012

Nieuwe verpakkingsmachine


In augustus 2011 hebben we een nieuwe verpakkingsmachine in gebruik genomen. Deze kan 1.200 kasten per dag inpakken met FSC karton. Dit karton hebben we in maar liefst tien breedtematen op voorraad. Dit wordt op kastmaat gevouwen en verwerkt, hierdoor minimaliseren we het afval. De machine is voorzien van transportbanen. Deze vereenvoudigen niet alleen de logistiek, ook de kans op beschadigingen is hierdoor minimaal.

Slimme nieuw zaagmachine werkt snel én zuinig 

Sinds juni van dit jaar hebben we een nieuwe zaagmachine in gebruik, gecombineerd met een platenmagazijn. Dit nieuwe systeem kan per werkdag van acht uur maar liefst 3.000 panelen verwerken.

Dit werkt als volgt: de te zagen panelen worden uit het magazijn ‘opgepikt’, op volgorde gelegd, voorzien van een infosticker en met precisie op maat gezaagd. Dit systeem werkt met een zogeheten ‘chaotische stapeling’. Dit betekent dat de te zagen stukken niet eerst geselecteerd hoeven worden. Het magazijn optimaliseert de volgorde zodra daar gelegenheid voor is. Hierdoor is de verwerkingstijd zo kort mogelijk. En als bepaalde platen voor langere tijd onder op een stapel liggen, stapelt de machine deze uit zichzelf opnieuw.

De machine optimaliseert de opdrachten dus automatisch, waardoor we zo min mogelijk zaagverlies hebben. Reststukken van voldoende grootte worden teruggelegd in het platenmagazijn, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken. 

Bekijk hier de nieuwe Bribus zaagmachine

 

Bekijk hier de nieuwe Bribus verpakkingsmachine

 

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws