Bribus Eco genomineerd voor duurzaamheidsprijs

16-05-2013
Bribus Eco genomineerd voor duurzaamheidsprijs

Bribus Eco is de eerste keukenlijn die zowel bij productie, transport en vervanging aanzienlijk minder belastend is voor het milieu. Deze kwaliteiten hebben een nominatie opgeleverd voor de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. En daar zijn we best trots op.

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen is in het leven geroepen door het Voorlichtingsbureau Wonen, een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen. Met als doel: de interieur- en afbouwbranche stimuleren tot duurzame innovaties. De eerste nominaties voor deze prijs – die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt – werden op 23 april 2013 bekendgemaakt.

Licht en recyclebaar

De jury koos voor Bribus Eco vanwege de milieuvriendelijke eigenschappen. Bij de productie van de Ecolijn verwerken we restmateriaal van ecologisch verbouwde, snelgroeiende eenjarige gewassen als vlas, maïs en riet tot granulaat. Dit materiaal wordt verwerkt tussen twee lagen spaanplaat. In deze vorm is het net zo stevig als spaanplaat, maar vele malen lichter. Hierdoor zijn zowel de productie als het vervoer minder belastend voor het milieu. Bovendien is het materiaal volledig te recyclen.

Prijsuitreiking

Naast Bribus Eco werden deurenfabrikant Reinaerdt en de keukenbladen en wanden van Arte genomineerd. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Comfortabel Wonen op 5 november krijgen alle genomineerden de kans om het publiek te overtuigen waarom hun product het meest innovatief en duurzaam is. Het publiek beslist dan wie zich de winnaar van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen mag noemen.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht