FSC® vanzelfsprekende keuze voor Bribus Keukens

24-04-2014
FSC® vanzelfsprekende keuze voor Bribus Keukens

Dinxperlo, 23 april 2014 – Bribus Keukens en FSC® Nederland zijn een partnerschap aangegaan. Hiermee geeft Bribus aan te kiezen voor de toepassing van hout en papier uit verantwoord beheerde bossen die gecertificeerd zijn volgens de standaarden van de Forest Stewardship Council® (FSC®). De keukenleverancier van vele bouwbedrijven en woniningcorporaties is de enige op de Nederlandse markt  met een FSC®-certificaat op het hele projectassortiment.

Bernhard ten Brinke, algemeen directeur van Bribus Keukens: “Wij zijn een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan een milieuvriendelijk productieproces. Het realiseren van mooie, verantwoord geproduceerde keukens staat bij ons voorop en we investeren dan ook doorlopend in duurzame oplossingen. Met de ondertekening van dit convenant zetten we weer een stap in de goede richting!”

“We zijn heel blij met een partner als Bribus Keukens binnen ons netwerk. Zij zetten zich al volop in om hout uit verantwoord beheerde bossen te gebruiken. Met het aangaan van dit partnerschap opent het vragende FSC®-netwerk zich voor hen. En dat is goed voor het bos! Immers, hoe meer vraag naar FSC®-producten  in Nederland hoe meer verantwoord beheerd bos wereldwijd.,” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC® Nederland. 

De keukenleverancier lanceerde in 2013 de Bribus Eco-lijn, bestaande uit keukens gemaakt van vezels van ecologisch verbouwde, snelgroeiende eenjarige gewassen als maïs en riet. De onderdelen van deze keukens zijn volledig te recyclen en al het hout is FSC®-gecertificeerd.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht