Nog duurzamere keukens met Pfleiderer GmbH

10-12-2014
Nog duurzamere keukens met Pfleiderer GmbH

Bribus Keukens uit Dinxperlo heeft eind november een langdurige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Pfleiderer GmbH voor de toepassing van BalanceBoard  spaanplaat.

Pfleiderer ontwikkelde onder de naam BalanceBoard een spaanplaat variant die ecologisch verantwoorder is dan conventioneel spaanplaat. Zo wordt in Balance Board gebruik gemaakt van snelgroeiende en nuttige planten, zodat er minder hout kan worden toegepast. Toch blijft de plaat net zo stabiel en verwerkbaar als conventioneel spaanplaat.

BalanceBoard heeft al diverse onderscheidingen ontvangen voor de innovatieve en ecologische eigenschappen van het product.

Zowel Pfleiderer als Bribus is van mening, dat producten als BalanceBoard  alleen maar voldoende bereik krijgen door het breed toe te passen.

Nadat Bribus in 2013-2014 gedurende een proefperiode BalanceBoard in haar Eco keukenlijn heeft toegepast, kiest Bribus er voor om met ingang van 2015 alle in het eigen productieproces toegepaste conventionele spaanplaat om te zetten in de BalanceBoard variant en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan een totaal duurzamer keukenmeubel binnen de diverse productlijnen.

Voor een groot aantal woning corporaties, professionele vastgoed beleggers, aannemers en ontwikkelaars is een Bribus keuken door de toepassing van BalanceBoard het juiste keukenmeubel binnen hun beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijker maken van hun woningbezit.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht