Bribus draait pilot met Praxis

15-12-2014
Bribus draait pilot met Praxis

Een slim concept voor de consumentenmarkt

“Praxis is onderdeel van Maxeda, marktleider in de doe-het-zelf markt in de Benelux. In Nederland telt Praxis 150 winkels, waarvan 120 in eigen beheer en 30 in beheer van franchiseondernemers. Het assortiment van franchiseondernemingen van Praxis staat voor ongeveer 95 procent vast. De overige 5 procent vult de franchiseondernemer zelf in”, legt Vincent Löke uit. “De vestigingen Raamsdonksveer en Woerden willen meer verkoop genereren vanuit hun keukenassortiment. Om de mogelijkheden te bespreken, gingen de vestigingen in gesprek met verschillende keukenfabrikanten, waaronder Bribus. Na enkele gesprekken was er een duidelijke klik en sloten Praxis Raamsdonksveer, Praxis Woerden en Bribus de handen ineen.” 

siness to consumer

“Anders dan bij een keukenspecialist, moet een keuken bij Praxis zichzelf verkopen. De modellen zijn in de showroom te bezichtigen en daar maakt de klant een keuze uit. We hebben onszelf een aantal vragen gesteld. Welk type klant koopt bijvoorbeeld zijn keuken bij Praxis? En wat zoekt die klant in een keuken? We bedachten een concept waarbij de klant van Praxis snel en eenvoudig zijn droomkeuken kan samenstellen voor een hele scherpe prijs”, vertelt Vincent Löke.

Kruis je eigen wensen aan

“In 4 simpele stappen uw droomkeuken: dat is het concept. In de showroom van Praxis is de Bribus keuken met monsters van alle kleuren en werkbladen te zien. Vanuit een duidelijke keuzefolder kies je eerst het juiste formaat, daarna een frontkleur en vervolgens een werkblad. Wil je wat meer luxe? Dan geeft de folder de mogelijkheden direct aan, samen met de prijs. Over apparatuur hoeft niet nagedacht te worden: de keuken is hier standaard van voorzien. De laatste stap is de bestelling: samen met een medewerker van Praxis kruis je jouw wensen aan. De medewerker verstuurt het formulier naar Bribus. Hier wordt een offerte gemaakt en teruggestuurd. Na akkoord produceren wij de keuken en leveren deze voorgemonteerd af bij Praxis.”

“Tot nu toe zijn we zeer enthousiast over de pilot”, geeft Vincent Löke aan. “Maxeda houdt Praxisvestigingen Raamsdonksveer en Woerden nauwlettend in de gaten en ziet wellicht de mogelijkheid om dit concept, als het succes aanhoudt, naar meerdere vestigingen uit te rollen.” 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht