Een kerstdonatie voor de Hartstichting

20-12-2023
Een kerstdonatie voor de Hartstichting

Iedereen een gezond hart, voor nu én later. Dat is de missie van de Hartstichting.

Hart- en vaatziekten zijn de tweede doodsoorzaak in Nederland. Ook zijn hart- en vaatziekten de belangrijkste reden voor ziekenhuisopnamen. Op dit moment zijn er 1,7 miljoen Nederlanders met een hart- of vaataandoening. Als we niets doen, zijn dat er over een paar jaar 1 miljoen méér dan nu. Hier wil de Hartstichting iets tegen doen. Daarom is hun ambitie dat de hartgezondheid van Nederland in 2030 meetbaar verbeterd is. Dit betekent: meer mensen zijn gezond én mensen met hart- en vaatziekten blijven langer gezond.

Dit willen ze bereiken door:

  • De leefomgeving gezonder te maken en mensen aan te moedigen om gezonder te leven;
  • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten vroeg op te sporen;
  • Te investeren in onderzoek naar het eerder herkennen van hartziekten en naar de beste behandelingen;
  • Nederland hartveiliger te maken. Zo krijgen slachtoffers snel de juiste hulp wanneer iedere minuut telt.De Hartstichting zet zich in voor mensen die hen nú nodig hebben. Ook willen ze voorkomen dat mensen hen láter nodig hebben.

De Hartstichting zet zich in voor mensen die hen nú nodig hebben. Ook willen ze voorkomen dat mensen hen láter nodig hebben.

onze bijdrage 

Bribus doneert haar kerstgift van € 5.000 dit jaar aan de Hartstichting. Met ruim 350 medewerkers kennen we het belang van een goede gezondheid. In ons vitaliteitsprogramma Bribus beweegt besteden we hier al veel aandacht aan. Door deze donatie helpen wij de Hartstichting bij hun missie waardoor ze meer mensen bereiken.

Lees meer over de Hartstichting: www.hartstichting.nl.

Fredrike Boesveld overhandigt een cheque aan Eva Klinkenberg van de Hartstichting.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht